Wednesday, 25 July 2012

Gunakan Video Popular Untuk Tujuan Promosi.

Hari ini aku nak kongsi kan dengan korang cara nak membuat promosi menggunakan Video Youtube salah satu cara kita untuk mendapatkan prospek dalam bisnes kita selain dari menggunakan facebook.
Tapi sebelum itu pastikan korang dah ade akaun Youtube ,Youtube ni ada lah salah satu media social macam FB gak tapi lebih kepada Video.Klik disini untuk buka akaun youtube
Gunakan video yang popular untuk menjadi kan nya video korang dan letakkan annotation. Ini merupakan cara yang paling mudah untuk membuat iklan landing page korang. Pertama sekali cari video yang popular didalam youtube, contohnya video lawak, akademi fantasia, raja lawak atau lagu.

Download video dari youtube ke server anda menggunakan youtube downloader atau korang boleh gunakan apa jua perisian yang lain untuk download video youtube.  Untuk mendapatkan Youtube Downloader percuma - Klik disini  dan savekan filenya serta install di komputer anda.
Jika anda menggunakan Window 7, Klik disini untuk download Youtube Downloader yang seseuai dengan Window 7 .
Ikuti langkah seterus nya :
  1. Download dan install Youtube Downloader - Klik Disini
  2. Tukarkan format video yang kurang sesuai kepada AVI atau WMV
    untuk memudahkan kita mengubah suai suatu video tersebut - Klik Disini
  3. Cara-cara mengubah video yang telah kita ubahkan formatnya menggunakan Window Movie Maker - Klik Disini
  4. Cara-cara untuk save kan video tersebut kedalam komputer kita sebelum ianya di uploadkan ke dalam youtube. - Klik Disini
  5. Cara-cara untuk upload video ke Youtube dan memasukkan annotation supaya boleh
    menjemput orang lain masuk kedalam website kita. - Klik Disini
Upload kedalam youtube menggunakan account anda. Selepas upload pergi ke myvideo, dan letakkan annotation kedalam video anda tersebut.
Aku ingin saran kan pada korang ,untuk berjaya dalam bisnes internet ni ,perkara utama yang perlu korang laku kan ade lah dengan mengumpul subcriber atau pengikut ,dengan mempunyai ramai subcriber peluang untuk menjual sesuatu secara online menjadi mudah dan menjimat kan masa , kalau berminat dapat kan nya disini .
Semoga perkongsian ini dapat manfaat kita bersama " klik share sekira nya korang rasa artikel ini perlu dikongsikan dengan rakan rakan korang " .