Saturday, 2 February 2013

Table Talks - Bisnes Stiforp

Send me One Million FREE Guaranteed Visitors


Cuti panjang minggu lepas aku di hubungi oleh seorang rakan FB yang berminat dengan STIFORP. ,yang ingin berjumpa untuk mendapatkan keterangan yang lebih detail .Berikut ada script sessi table talk yang sempat aku tulis kan untuk dikongsikan dengan rakan rakan semua .


MAMAT : Assalamualaikom ,saya.......dah lama tunggu ,maaf ye terlambat sikit....hari hari cuti macam ni pun jem gak kat KL ni...

JAWAB AKU : Waalaikom salam , eemm biasa la KL, kalau hari cuti lagi banyak kereta sebab hari hari berkerja kereta semua park kat station LRT atau berselimut kat dalam garaj bila hari hari cuti macam ni baru le keluar bawa anak bini bersiar siar .

MAMAT : OK la der aku Xnak ambil masa ko lama lama ,boleh ko terang kan sikit apa ke benda nya STIFORP.ni ??? aku selalu baca dalam post post ko di FB minat jugak !!!!

JAWAB AKU : OK la bro ,aku pown tak berapa faham sangat tapi aku join dengan DGREAT NETWORK .DGREAT NETWORK adalah komuniti bisnes networking yg diasaskan oleh kumpulan pakar Perniagaan Internet dan offline networker. kami menggunakan Tools Perniagaan Internet STIFORP yang menyediakan Sistem Marketing yang membantu apa saja Perniagaan ko samada berbentuk Network Marketing, MLM, Affiliate, Franchise ataupun Dropship. 

TANYA MAMAT : Bagaimana dengan bisnes plan nya atau cara bayaran komisen nya bro ?

JAWAB AKU : STIFORP bergerak secara networking Matrix 2 x 14 Level. Bila ko register percuma aje, Network Powerline ko sudah di bentuk. Upline dan group akan bantu membina perniagaan ko, pasal tu la, ko dapat email hari2 bagi tau ada orang join lagi dan lagi. Mana ada bisnes belum mula tapi dah ada orang join. STIFORP aje yang ada konsep macam ni. Jadi amat mudah, kita sebenarnya hanya perlu bekerja PROMOSIKAN Website masing2 aje. Bonus yang menanti memang banyak... setiap minggu nanti kita dapat bonus kalau kita usaha. Kalau dok diam aje..tak boleh tau..sbb ini bukan skim cepat kaya. Tapi tak mustahil boleh jadi kaya jika ko berusaha...alahai Perniagaan Internet dari rumah aje...tak yah keluar rumah pun boleh...

TANYA MAMAT : eeemmm Skim Piramid la ni !!!

JAWAB AKU: Bukan skim cepat kaya la atau skim piramid tapi skim lambat kaya he....he....he... Dengan STIFORP, ko boleh berpendapatan lebih tinggi dari upline jika ko sungguh2. Ada yang .sudah mampu berpendapatan 4 digit seminggu dan sebulan dah 5 digit betul ni aku bukan cakap lawak ni. Aku baru join 4 bulan tak buat apa apa ,lihat komisen dalam akaun aku ni !!!. Dengan STIFORP, tidak mustahil pangkat kita lebih tinggi dari orang yang register dahulu dari kita. Hebat kan STIFORP! Sebab tu la aku sekarang buat promo gila gila ni.


TANYA MAMAT : Kalau aku join apa produk yang aku dapat ???

JAWAB AKU : Setiap bisnes ada produk atau servis, jadi produk DGREAT NETWORK ada 2 iaitu PAYONEER MASTERCARD & TOOLS PERNIAGAAN INTERNET meliputi Sistem Landing Page, AutoResponder, Webinar, Sistem Rotator dan banyak lagi yang semuanya bernilai lebih dari RM5000 jika dibeli secara berasingan. Namun jika engkau membeli melalui DGREAT NETWORK, ko cuma perlu membayar sekali pendaftaran USD40 dan selepas itu ko cuma membayar sewa bulanan sebanyak USD9.95 setiap bulan. Jika di convert dalam RM sekitar RM35 sebulan sahaja. murah kan? Perniagaan Internet STIFORP. adalah syarikat antarabangsa dan sudah aktif di lebih 20 buah negara termasuk Malaysia. STIFORP baru berusia 1 Tahun dan ko adalah yang terawal mengetahuinya, jadi peluang kita amat cerah. Pengguna internet di Malaysia aje ada 20 juta orang...tak masuk lagi oversea market




TANYA MAMAT : Makna nya aku kena taja atau cari orang la yek ???

JAWAB AKU : Stiforp ni kan satu bisnes makna nya satu perniagaan umpama kita buka kedai kopi ko nak jual kopi ko dengan sape bro ?? dah tentu la dengan orang kan !!! tapi yang best nya bisnes Stiforp ni Xperlu sewa kedai boleh dijalankan secara online atau pun offline. Jika kita hendak buat secara online, kita akan di bantu  oleh system STIFORP yang hebat yang akan membuat 80% dari kerja kita. Jika ko buat kedua dua cara sekali iaitu online dan offline, bisnes ko akan lebih MANTAP lagi.. .la bro..........Kalo kita gunakan sistem online STIFORP yang hebat, tak perlu cari orang pun.. kami ada TEKNIK RAHSIA. Ini adalah satu satunya Perniagaan Internet dan bisnes yang kita tak perlu cari orang tau. Tapi orang akan cari kita. Itu yang best tu...

TANYA MAMAT : Apa barang yang aku nak kena jual ni ???

JAWAB AKU : Tak payah jual barang pun bro... STIFORP hanyalah utk membantu perniagaan ko yg sedia ada, tak kesah lah ko nak berniaga karipap ke, jual tudung ataupun join mana2 syarikat MLM, STIFORP sangat sesuai utk semua jenis perniagaan dan bakal membantu melonjakkan sales ko setiap hari, jika ko gunakan dengan betul.. dan STIFORP juga ada Plan Bonus yang lumayan dan luarbiasa.. jadi dengan menggunakan STIFORP ko boleh mendapat income dari 2 sumber iaitu perniagaan sedia ada dan juga STIFORP.. kan untung tu.. 

TANYA MAMAT : Kalau aku dah ada bisnes atau pun dah join bisnes MLM lain ,bagaimana Stiforp boleh membantu aku ???

JAWAB AKU :  Perhatikan gambar ini, STIFORP. akan sediakan website Landing Page lengkap dengan Borang Pendaftaran, Movie Flash dan Spokesperson yang menjadi Front Page utk Prospek / Pelanggan ko. Selepas Prospek mengisi Borang, STIFORP. akan membawa prospek tersebut ke WEBSITE SEBENAR PERNIAGAAN MLM ANDA dan dalam masa yang sama Database Pelanggan sudah tersimpan di dalam sistem STIFORP.. STIFORP. juga akan menghantar Email Followup bagi pihak ko. Semua tools ini ko boleh akses dan edit selepas ko menjadi Ahli VIP. Upgrade Sekarang! 


TANYA MAMAT : Bagaimana kalau aku tak dapat menaja walau seorang pun ???

JAWAB AKU : Di STIFORP. ko berpeluang mendapat bonus walaupun tidak mampu menaja iaitu dari bonus powerline dan bonus matrix bila berlaku spillover. Dan ko boleh terima sehingga USD2047 @ RM6000 walaupun TAK PANDAI MENAJA! Dengan syarat ko kekal aktif sebagai ahli dan network ko mendapat Spillover dari Upline.Walaupun mungkin bonus ini tidak berlaku sekelip mata namun, inilah satu-satunya perniagaan yang boleh membantu orang yang tak pandai menaja utk tetap dapat bonus..kan best tu! 


TANYA MAMAT : Apa ko boleh jamin ke boleh masyuuuk ni ???

JAWAB AKU : TIDAK ada bisnes di dunia ini yang 'Guarantee' untung selagi ianya dinamakan bisnes. STIFORP. adalah perniagaan dan ko perlu bekerja utk dpt untung, cuma di Stiforp ko disediakan bonus yang membantu org yg TAK PANDAI MENAJA. Jadi kalo tak pandai menaja pun boleh dapat bonus, inikan pulak jika ko rajin? lagi banyak lah bonus anda dapat .

TANYA MAMAT : Berapa bayaran yang di kenakan untuk join bisnes Stiforp ko ni ???

JAWAB AKU : Bayaran pertama ialah USD40 + USD9.95 = USD49.95 (RM180) dan bayaran bulanan seterusnya hanya USD9.95 (RM35) dan ini merupakan bayaran yang sangat kecil untuk suatu bisnes bertaraf international (terbuka kepada seluruh dunia selagi ada Kad Kredit / Debit & capaian internet).....tapi aku sangat RECOMMENDED ko bayar untuk setahun RM520 dan jimat sebanyak 20% dan terus layak pangkat 3 Star Leader ( layak Bonus Matrix 2X14)

TANYA MAMAT : Aku takde kad kredit la der...!!!

JAWAB AKU : Cara terpantas ko pergi ke RHB Bank ataupun Maybank dan buat pendaftaran utk mendapatkan Debit Kad VISA. Sila berurusan dengan pihak Bank yer.. mereka pasti membantu Jika ko ingin menggunakan Kad Kredit lagi mudah prosesnya. Semua jenis kad kredit atau kad debit pun boleh guna. Bincang dengan Introducer ko atau ko boleh hubungi aku di talian 0122597492 bila bila masa ya.. ataupun jika ko memiliki Maybankard yg kuning spt di bawah ni, cepat ke kaunter Maybank utk gantikan dengan .Maybank Debit Kad Visa yg ade gambar cherry.. ataupun ke Kiosk RHB, dalam masa 10 minit dah dapat Debit Kad RHB!   
.  
Macam mana bro dah buat keputusan nak sertai aku ,ko jangan tunggu lama lama bro ...ni 3 perkara KENAPA KITA GAGAL UNTUK BERJAYA???

1. .MALAS!!! - Ya!!!! Malas adalah salah satu daripada faktor yang menjadi penghapus segala kejayaan yang sepatutnya dicapai..... emmm... klu ada sifat malas ni semua benda yg kita buat x menjadi..... Semua orang termasuk diri kita berhak untuk berjaya dan mencipta kejayaan, tetapi hak itu selalu kita sia-siakan dengan sifat malas yang ada di dalam diri kita. Dengan malas, kita akan hanya mencapai kegagalan demi kegagalan. Orang yang malas adalah orang yang sengaja mencari kegagalan.

2. SUKA MENANGGUH!! - Sikap suka menangguh ni pown menjadi salah satu faktor kenapa kita susah nak berjaya.... Orang yang tidak mempunyai kesanggupan akan sentiasa memberikan alasan untuk bertangguh dalam sebarang usaha. sifat tidak mempercayai diri sendiri juga mungkin menjadi penyebab kenapa kita suka bertangguh. Kita sendiri akan mendengar satu bisikan di dalam diri kita, “…apakah aku boleh melakukannya?”

Alasan-alasan seperti “…aku tidak sepandai orang lain”, “…aku tidak secekap orang lain”, “…aku tidak setangkas orang lain”, akan sentiasa bermain-main di dalam pemikiran ko. Sekali bertangguh akan menyebabkan ko akan terus memiliki sifat bertangguh dan ia adalah satu sifat yang sangat menyeronokkan. Hari ini…esok….lusa…tulat dan seterusnya sehinggalah sampai pada ketikanya kita akan merasakan diri kita berada di dalam kerugian. Akan tetapi, pada ketika itu segalanya mungkin sudah terlambat.


3. .ANGGAPAN AWAL YG NEGATIF - “Susahlah…” demikian kata kita yang suka membuat anggapan awal. Apa yang pelik, kata-kata itu diucapkan sebelum sesuatu kerja itu dilakukan. Bagaimana kita tahu susah atau senangnya melakukan sesuatu pekerjaan itu tanpa dilakukan dahulu??? Jangan terlalu cepat berputus asa atau cepat mempunyai tanggapan negatif yang boleh merugikan diri kita. Jika mulut dan hati cepat mengatakan begitu, fikiran kita pula mengakuinya maka fizikal kita sudah pasti tidak mahu memulakan langkah pertama dan langkah-langkah seterusnya. Akhirnya kehidupan kita dicorakkan dengan segala bentuk.

emmm.... kesimpulannya,, jom kita sama2 berubah untuk mencapai kejayaan... kejayaan bukan sesuatu yg mudah.... kejayaan memerlukan pengorbanan dari segi kewangan, masa dan usaha!!!
sampai sini saja post aku pada kali ni... harap kita sama2 berubah!!! assalamualaikum...








1 comment:

  1. Slm bro..maaf..aku ni nk tnye smthng la pasal stiforp..nt email aku bole x?? ad_az00@yahoo.com..pntng ni..

    ReplyDelete