Monday, 6 May 2013

DapatKan Traffic Yang Ramai Ke Website Atau Blog Anda>>>PERCUMA Nie


Mendapatkan Traffic yang ramai ke blog atau website adalah satu masalah yang di hadapi oleh ramai pengusaha pengusaha bisnes internet atau ahli ahli program Affiliate yang bertaburan ibarat cendawan tumbuh lepas hujan; lain la kalau kita ni mempunyai pengetahui yang mendalam tentang teknik SEO atau sanggup mengeluarkan belanja  untuk menempah ikhlan di Google.com ,Yahoo.com atau Facebook.com.


Traffic yang ramai umpama mempunyai warong teh tarik atau sebuah gedung perniagaan yang ramai pengunjung ,walau pun hanya singgah untuk melihat lihat , besar kemungkinan dalam ramai ramai tu ada yang berminat untuk membeli produk atau menyertai program yang kita tawarkan.

Persoalan persoalan berikut sudah tentu menghantui fikiran anda

Kenapa..???
Anda Kekurangan trafik ke blog anda..???
Anda ingin tingkatkan trafik di blog anda..??
Bagaimana..???
Kenapa..??

Adakah anda ingin biarkan ia berlalu..???

Aku bukan lah pakar dalam bisnes internet ni ,tapi sekadar berminat dan menjadikan nya sebagai hobby untuk mengisi masa lapang .Sehingga lah aku terjumpa satu program PERCUMA ni ,ia sungguh menyeronokan hanya dengan klik klik je ,traffic dari seluruh negara di dunia akan melawati website atau blog anda; ini terbukti dengan bendera di http://feedjit.com/freeLiveTrafficFeed/ atau widget http://flagcounter.com/ yang terdapat di side bar aku .

Dan secara tak lansung peluang untuk mengembangkan rangkaian anda ke seluruh dunia amat cerah...kalau nak cuba daftar la di bawah....dan yang menarik nya ,ia nya PERCUMA

>>>>>>>>>>DAFTAR PERCUMA DISINI<<<<<<<<<<

Sunday, 24 February 2013

Cabar Diri Anda Untuk Berjaya...!!!

HootSuite: Improve Your Social Media Efficiency
Hari ini saya ingin berkongsi satu artikel yang di-karang oleh: Dr. Tengku Asmadi bin Tengku Mohamad, Ph.D .Artikel ini telah dikeluarkan dalam Majalah Cermin, Disember 2003 ,mari kita sama sama mendalami nya ,semoga perkongsian ini dapat menfaat kita bersama

Kejayaan bukanlah suatu misteri yang tidak terungkap. Malah sekiranya seseorang itu telah melakukan sesuatu perkara maka orang lain pasti mampu melakukannya juga. Kita mungkin tidak bercita-cita terlalu tinggi seperti Datuk Azhar Mansor yang berlayar di lautan luas seorang diri; atau seperti Datuk Abdul Malek yang berenang merentasi Selat Inggeris; atau seperti Shalin Zulkifli yang menjadi ratu bowling negara; atau seperti Yap Sui Lin yang mendapat 16A dalam SPM nya.

 
Tetapi janganlah pula sekadar selesa dengan pencapaian yang biasa hingga tiada apa yang boleh dibanggakan oleh kita atau yang boleh diceritakan kepada anak cucu kita nanti. Sekurang-kurangnya, kalau kita sebagai pekerja maka berusahalah untuk menjadi pekerja yang cemerlang hingga menerima anugerah dari majikan. Kalau kita seorang usahawan binalah empayar perniagaan kita yang mampu diwarisi oleh anak cucu. Kalau kita sebagai seorang pelajar belajarlah dan berusahalah hingga sampai ke peringkat yang tertinggi.

Kejayaan bolehlah ditakrifkan sebagai pencapaian seseorang menepati matlamat atau sasaran yang telah ditetapkan olehnya. Oleh itu kejayaan adalah suatu bentuk yang subjektif dan relatif dengan individu itu sendiri. Bagi seseorang usahawan, memperolehi pendapatan RM10,000 sebulan itu adalah menepati sasaran awalnya dan baginya ia adalah satu kejayaan. Tetapi RM10,000 ini mungkin suatu kegagalan bagi usahawan yang pada kebiasaannya mampu menjana pendapatan RM50,000 sebulan. Apabila kita tiba ke matlamat yang telah ditetapkan kita mula rasa selesa. Setelah beberapa ketika kita rasa tiada apa lagi yang mencabar di tahap tersebut. Kalau kita terus berada dalam zon selesa itu maka lambat laun kita akan gagal kerana orang lain sudah semakin maju. Oleh itu perlu bagi kita setelah mencapai satu sasaran, kemudiannya mencabar diri untuk maju ketahap yang seterusnya pula. Berikut adalah beberapa langkah yang boleh diambil untuk cabar diri bagi terus maju dalam kehidupan.

1. Letakkan Sasaran Yang Tinggi

Apabila satu matlamat dicapai maka teruslah menetapkan matlamat baru yang lebih tinggi lagi. Misalnya, dulunya sebagai seorang pelajar kita sering dapat nombor yang tercorot dalam kelas maka letaklah matlamat untuk meletakkan nama kita dalam 10 pelajar terbaik. Cabar diri untuk berusaha bersungguh-sungguh mencapai sasaran itu. Kalau satu hari kita berjaya merealisasikannya, maka mula letakkan sasaran baru untuk jadi pelajar nombor 1 pula. Kalau kita seorang usahawan maka letakkan sasaran untuk mengembangkan perniagaan kita ke seluruh pelusuk negeri bukan sekadar berniaga setempat sahaja. Kalau sasaran itu dicapai, cabar diri dengan sasaran baru untuk mengembangkan perniagaan ke seluruh negara dan tidak mustahil selepas itu sampai ke peringkat antarabangsa pula. Sasaran yang tinggi ini sentiasa membuatkan kita memandang ke depan. Hasilnya, tanpa kita sedari kita semakin hari semakin maju dalam bidang yang kita ceburi tersebut.

2. Cemburu Dengan Kejayaan Orang Lain

Lihat mereka yang lebih berjaya dari kita. Kalau orang lain boleh kita juga boleh. Untuk maju kita mesti cemburu dengan kejayaan orang lain dan cabar diri kita untuk berusaha lebih dari orang lain. Kalau kita tidak tahu bagaimana mahu melakukannya maka belajarlah dari mereka yang telah berjaya. Buka mulut dan bertanya. Jangan sekadar berdiam diri kerana tiada apa yang berlaku kalau kita tidak bertindak. Baca kisah-kisah kejayaan orang lain, hayati bagaimana mereka menghadapi cabaran dan menyusuri liku-liku kepayahan sebelum nama mereka tersohor. Sikap cemburu dengan kejayaan orang lain ini mestilah ditanam untuk membentuk suatu persaingan yang sihat bukannya cemburu yang membawa kepada sifat dengki dan irihati yang membuatkan kita mengambil langkah-langkah buruk menjatuhkan saingan kita.

Perasaan cemburu ini patut terbit lebih-lebih lagi apabila mereka yang lebih lemah, lebih muda, dan kurang upaya dari kita mampu mencapai satu pencapaian yang luar biasa.

Saudara Abdul Halim, seorang yang kudung kaki dan tangannya tetapi boleh belajar masuk universiti, keluar sebagai akauntan, buka syarikat sendiri dan pernah terima anugerah daripada PM Malaysia. Tak cemburukah kita?

3. Elakkan Dari Sikap Cepat Puashati

Sikap cepat berpuashati adalah penyakit yang menghalang diri kita untuk terus berjaya. Apabila kita sudah meraih pendapatan RM10,000 sebulan kita mula rasa selesa dan kita berkata, “Aku ni kira oklah, berapa kerat sangat orang yang meraih pendapatan lima angka sebulan. Sekurang-kurangnya dah ada rumah sendiri berapa ramai lagi orang yang tidak mampu beli rumah. Kira ok lah aku ni… ”. Sikap puashati beginilah yang membuatkan kita berhenti untuk berusaha dan mencipta kejayaan yang lebih besar lagi. Kenapa tidak kita ambil contoh orang yang lebih berjaya dari kita? Kenapa sering membandingkan diri dengan orang yang lemah dan kurang dari kita? Bandinglah dengan mereka yang lebih berjaya, yang memiliki bangunan sendiri, yang menjadi jutawan, yang berkereta mewah, yang memiliki rumah-rumah untuk disewakan dan sebagainya maka barulah tercabar bahawa kita belum lagi OK! Jadi, usah lagi berpuashati dengan pencapaian kita kerana setiap kali kita berjaya maka kita pasti boleh pergi lebih jauh lagi.

4. Soal Diri Dengan Soalan Positif

Untuk berjaya, soal diri dengan soalan-soalan yang positif. Misalnya, soalan-soalan seperti berikut hanya membawa diri kita untuk merasa lemah dan tidak berdaya :
  • Kenapalah aku gagal?
  • Mengapa nasib aku sentiasa malang? 
  • Kenapalah orang semua tak suka aku?
  • Apalah nak jadi dengan aku ni?
Sebaliknya soalan-soalan berikut pula akan membuatkan kita berfikir, mencabar diri dan membolehkan kita mengumpul kekuatan untuk atasi setiap halangan.
  •  Apa yang belum aku lakukan lagi?
  •  Bagaimana aku nak tingkatkan 20% lagi pendapatan aku bulan depan?
  •  Apakah kelebihan diri aku yang belum aku bongkar lagi?
  • Dimana aku nak dapatkan ilmu pengetahuan dan kemahiran untuk maju dalam bidang ini?
  • Siapa yang boleh bantu aku ?
Jadi kita tidak berjaya kerana bertanyakan soalan yang salah kepada diri kita. Oleh itu berhati-hatilah dengan suara hati. Nilai betul-betul soalan yang kita tanyakan pada hati kita adakah ia akan mencabar kita untuk terus maju atau hanya melemahkan kita.

5. Tingkatkan ‘Standard’ Anda

Untuk berjaya kita kena cabar diri untuk tingkatkan ‘standard’ kita. Misalnya, kita berkata pada diri kita bahawa tidak ‘standard’lah untuk selama-lamanya jadi kerani, 5 tahun dari sekarang mesti nak jadi pengurus pula. Tidak ‘standard’ lah untuk selama-lamanya bekerja dengan orang, 10 tahun dari sekarang mesti jadi bos pula. Tidak ‘standard’ lah selama-lamanya dapat markah ‘C’, 3 bulan dari sekarang aku mesti dapat ‘A’ pula. Tidak ‘standard’ lah asyik bawa kereta Jepun aje, 5 tahun dari sekarang aku mesti nak bawa kereta Jerman pula. Tidak ‘standard’ lah untuk berumah teres sahaja, 10 tahun dari sekarang aku mesti nak ada rumah banglo pula.

Tujuannya bukan untuk menunjuk-nunjuk atau untuk takbur tetapi untuk membuatkan kita mahu berusaha lebih gigih lagi demi memenuhi tuntutan hidup kita yang mengikut ‘standard’ baru itu. Lagi pula kita tidak melafazkan kata-kata itu kepada orang lain tetapi kita tujukan kata-kata tersebut hanya kepada diri sendiri sebagai satu bentuk cabaran.

Perlu diingatkan bahawa kita hanya boleh hidup dalam ‘standard’ yang lebih tinggi hanya setelah kita berjaya merealisasikan pendapatan yang mampu menampung ‘standard’ tersebut. Jangan pula menjadi orang yang papa asal bergaya.

Malah Islam sendiri tidak menghalang umatnya untuk hidup selesa apabila punya kemampuan. Asal sahaja keselesaan itu tidak menghalang kita untuk terus menjadikan hidup ini sebagai suatu ibadah yang mengningkatkan lagi keimanan dan ketaqwaan kita. Oleh itu, teruslah cabar diri untuk berjaya dalam hidup kita.

Di Harap kan perkongsian Ini Dapat Mengubah Cara Pemikiran Kita Untuk Menjadi Insan Yang Lebih BerJaya Insyaallah





Sunday, 17 February 2013

Buat Posting Di Face Book Hanya Dgn Satu Klik


Memang ramai kawan kawan yang buat bisnes online melalui facebook ,tapi tak de masa nak buat promosi di wall atau pun group kerana kekangan masa ,sekarang korang buat jimat kan masa dengan hanya satu klik korang boleh buat posting ke seberapa banyak group malah buat schedule kan posting korang untuk waktu yang korang pilih klik link di bawah untuk percubaan 30 hari percuma

Dengan HootSuite juga korang boleh link kan posting ke Facebook, Twitter ,Lingkedin dan berbagai social media lagi jom cuba


Saturday, 2 February 2013

Table Talks - Bisnes Stiforp

Send me One Million FREE Guaranteed Visitors


Cuti panjang minggu lepas aku di hubungi oleh seorang rakan FB yang berminat dengan STIFORP. ,yang ingin berjumpa untuk mendapatkan keterangan yang lebih detail .Berikut ada script sessi table talk yang sempat aku tulis kan untuk dikongsikan dengan rakan rakan semua .


MAMAT : Assalamualaikom ,saya.......dah lama tunggu ,maaf ye terlambat sikit....hari hari cuti macam ni pun jem gak kat KL ni...

JAWAB AKU : Waalaikom salam , eemm biasa la KL, kalau hari cuti lagi banyak kereta sebab hari hari berkerja kereta semua park kat station LRT atau berselimut kat dalam garaj bila hari hari cuti macam ni baru le keluar bawa anak bini bersiar siar .

MAMAT : OK la der aku Xnak ambil masa ko lama lama ,boleh ko terang kan sikit apa ke benda nya STIFORP.ni ??? aku selalu baca dalam post post ko di FB minat jugak !!!!

JAWAB AKU : OK la bro ,aku pown tak berapa faham sangat tapi aku join dengan DGREAT NETWORK .DGREAT NETWORK adalah komuniti bisnes networking yg diasaskan oleh kumpulan pakar Perniagaan Internet dan offline networker. kami menggunakan Tools Perniagaan Internet STIFORP yang menyediakan Sistem Marketing yang membantu apa saja Perniagaan ko samada berbentuk Network Marketing, MLM, Affiliate, Franchise ataupun Dropship. 

TANYA MAMAT : Bagaimana dengan bisnes plan nya atau cara bayaran komisen nya bro ?

JAWAB AKU : STIFORP bergerak secara networking Matrix 2 x 14 Level. Bila ko register percuma aje, Network Powerline ko sudah di bentuk. Upline dan group akan bantu membina perniagaan ko, pasal tu la, ko dapat email hari2 bagi tau ada orang join lagi dan lagi. Mana ada bisnes belum mula tapi dah ada orang join. STIFORP aje yang ada konsep macam ni. Jadi amat mudah, kita sebenarnya hanya perlu bekerja PROMOSIKAN Website masing2 aje. Bonus yang menanti memang banyak... setiap minggu nanti kita dapat bonus kalau kita usaha. Kalau dok diam aje..tak boleh tau..sbb ini bukan skim cepat kaya. Tapi tak mustahil boleh jadi kaya jika ko berusaha...alahai Perniagaan Internet dari rumah aje...tak yah keluar rumah pun boleh...

TANYA MAMAT : eeemmm Skim Piramid la ni !!!

JAWAB AKU: Bukan skim cepat kaya la atau skim piramid tapi skim lambat kaya he....he....he... Dengan STIFORP, ko boleh berpendapatan lebih tinggi dari upline jika ko sungguh2. Ada yang .sudah mampu berpendapatan 4 digit seminggu dan sebulan dah 5 digit betul ni aku bukan cakap lawak ni. Aku baru join 4 bulan tak buat apa apa ,lihat komisen dalam akaun aku ni !!!. Dengan STIFORP, tidak mustahil pangkat kita lebih tinggi dari orang yang register dahulu dari kita. Hebat kan STIFORP! Sebab tu la aku sekarang buat promo gila gila ni.


TANYA MAMAT : Kalau aku join apa produk yang aku dapat ???

JAWAB AKU : Setiap bisnes ada produk atau servis, jadi produk DGREAT NETWORK ada 2 iaitu PAYONEER MASTERCARD & TOOLS PERNIAGAAN INTERNET meliputi Sistem Landing Page, AutoResponder, Webinar, Sistem Rotator dan banyak lagi yang semuanya bernilai lebih dari RM5000 jika dibeli secara berasingan. Namun jika engkau membeli melalui DGREAT NETWORK, ko cuma perlu membayar sekali pendaftaran USD40 dan selepas itu ko cuma membayar sewa bulanan sebanyak USD9.95 setiap bulan. Jika di convert dalam RM sekitar RM35 sebulan sahaja. murah kan? Perniagaan Internet STIFORP. adalah syarikat antarabangsa dan sudah aktif di lebih 20 buah negara termasuk Malaysia. STIFORP baru berusia 1 Tahun dan ko adalah yang terawal mengetahuinya, jadi peluang kita amat cerah. Pengguna internet di Malaysia aje ada 20 juta orang...tak masuk lagi oversea market




TANYA MAMAT : Makna nya aku kena taja atau cari orang la yek ???

JAWAB AKU : Stiforp ni kan satu bisnes makna nya satu perniagaan umpama kita buka kedai kopi ko nak jual kopi ko dengan sape bro ?? dah tentu la dengan orang kan !!! tapi yang best nya bisnes Stiforp ni Xperlu sewa kedai boleh dijalankan secara online atau pun offline. Jika kita hendak buat secara online, kita akan di bantu  oleh system STIFORP yang hebat yang akan membuat 80% dari kerja kita. Jika ko buat kedua dua cara sekali iaitu online dan offline, bisnes ko akan lebih MANTAP lagi.. .la bro..........Kalo kita gunakan sistem online STIFORP yang hebat, tak perlu cari orang pun.. kami ada TEKNIK RAHSIA. Ini adalah satu satunya Perniagaan Internet dan bisnes yang kita tak perlu cari orang tau. Tapi orang akan cari kita. Itu yang best tu...

TANYA MAMAT : Apa barang yang aku nak kena jual ni ???

JAWAB AKU : Tak payah jual barang pun bro... STIFORP hanyalah utk membantu perniagaan ko yg sedia ada, tak kesah lah ko nak berniaga karipap ke, jual tudung ataupun join mana2 syarikat MLM, STIFORP sangat sesuai utk semua jenis perniagaan dan bakal membantu melonjakkan sales ko setiap hari, jika ko gunakan dengan betul.. dan STIFORP juga ada Plan Bonus yang lumayan dan luarbiasa.. jadi dengan menggunakan STIFORP ko boleh mendapat income dari 2 sumber iaitu perniagaan sedia ada dan juga STIFORP.. kan untung tu.. 

TANYA MAMAT : Kalau aku dah ada bisnes atau pun dah join bisnes MLM lain ,bagaimana Stiforp boleh membantu aku ???

JAWAB AKU :  Perhatikan gambar ini, STIFORP. akan sediakan website Landing Page lengkap dengan Borang Pendaftaran, Movie Flash dan Spokesperson yang menjadi Front Page utk Prospek / Pelanggan ko. Selepas Prospek mengisi Borang, STIFORP. akan membawa prospek tersebut ke WEBSITE SEBENAR PERNIAGAAN MLM ANDA dan dalam masa yang sama Database Pelanggan sudah tersimpan di dalam sistem STIFORP.. STIFORP. juga akan menghantar Email Followup bagi pihak ko. Semua tools ini ko boleh akses dan edit selepas ko menjadi Ahli VIP. Upgrade Sekarang! 


TANYA MAMAT : Bagaimana kalau aku tak dapat menaja walau seorang pun ???

JAWAB AKU : Di STIFORP. ko berpeluang mendapat bonus walaupun tidak mampu menaja iaitu dari bonus powerline dan bonus matrix bila berlaku spillover. Dan ko boleh terima sehingga USD2047 @ RM6000 walaupun TAK PANDAI MENAJA! Dengan syarat ko kekal aktif sebagai ahli dan network ko mendapat Spillover dari Upline.Walaupun mungkin bonus ini tidak berlaku sekelip mata namun, inilah satu-satunya perniagaan yang boleh membantu orang yang tak pandai menaja utk tetap dapat bonus..kan best tu! 


TANYA MAMAT : Apa ko boleh jamin ke boleh masyuuuk ni ???

JAWAB AKU : TIDAK ada bisnes di dunia ini yang 'Guarantee' untung selagi ianya dinamakan bisnes. STIFORP. adalah perniagaan dan ko perlu bekerja utk dpt untung, cuma di Stiforp ko disediakan bonus yang membantu org yg TAK PANDAI MENAJA. Jadi kalo tak pandai menaja pun boleh dapat bonus, inikan pulak jika ko rajin? lagi banyak lah bonus anda dapat .

TANYA MAMAT : Berapa bayaran yang di kenakan untuk join bisnes Stiforp ko ni ???

JAWAB AKU : Bayaran pertama ialah USD40 + USD9.95 = USD49.95 (RM180) dan bayaran bulanan seterusnya hanya USD9.95 (RM35) dan ini merupakan bayaran yang sangat kecil untuk suatu bisnes bertaraf international (terbuka kepada seluruh dunia selagi ada Kad Kredit / Debit & capaian internet).....tapi aku sangat RECOMMENDED ko bayar untuk setahun RM520 dan jimat sebanyak 20% dan terus layak pangkat 3 Star Leader ( layak Bonus Matrix 2X14)

TANYA MAMAT : Aku takde kad kredit la der...!!!

JAWAB AKU : Cara terpantas ko pergi ke RHB Bank ataupun Maybank dan buat pendaftaran utk mendapatkan Debit Kad VISA. Sila berurusan dengan pihak Bank yer.. mereka pasti membantu Jika ko ingin menggunakan Kad Kredit lagi mudah prosesnya. Semua jenis kad kredit atau kad debit pun boleh guna. Bincang dengan Introducer ko atau ko boleh hubungi aku di talian 0122597492 bila bila masa ya.. ataupun jika ko memiliki Maybankard yg kuning spt di bawah ni, cepat ke kaunter Maybank utk gantikan dengan .Maybank Debit Kad Visa yg ade gambar cherry.. ataupun ke Kiosk RHB, dalam masa 10 minit dah dapat Debit Kad RHB!   
.  
Macam mana bro dah buat keputusan nak sertai aku ,ko jangan tunggu lama lama bro ...ni 3 perkara KENAPA KITA GAGAL UNTUK BERJAYA???

1. .MALAS!!! - Ya!!!! Malas adalah salah satu daripada faktor yang menjadi penghapus segala kejayaan yang sepatutnya dicapai..... emmm... klu ada sifat malas ni semua benda yg kita buat x menjadi..... Semua orang termasuk diri kita berhak untuk berjaya dan mencipta kejayaan, tetapi hak itu selalu kita sia-siakan dengan sifat malas yang ada di dalam diri kita. Dengan malas, kita akan hanya mencapai kegagalan demi kegagalan. Orang yang malas adalah orang yang sengaja mencari kegagalan.

2. SUKA MENANGGUH!! - Sikap suka menangguh ni pown menjadi salah satu faktor kenapa kita susah nak berjaya.... Orang yang tidak mempunyai kesanggupan akan sentiasa memberikan alasan untuk bertangguh dalam sebarang usaha. sifat tidak mempercayai diri sendiri juga mungkin menjadi penyebab kenapa kita suka bertangguh. Kita sendiri akan mendengar satu bisikan di dalam diri kita, “…apakah aku boleh melakukannya?”

Alasan-alasan seperti “…aku tidak sepandai orang lain”, “…aku tidak secekap orang lain”, “…aku tidak setangkas orang lain”, akan sentiasa bermain-main di dalam pemikiran ko. Sekali bertangguh akan menyebabkan ko akan terus memiliki sifat bertangguh dan ia adalah satu sifat yang sangat menyeronokkan. Hari ini…esok….lusa…tulat dan seterusnya sehinggalah sampai pada ketikanya kita akan merasakan diri kita berada di dalam kerugian. Akan tetapi, pada ketika itu segalanya mungkin sudah terlambat.


3. .ANGGAPAN AWAL YG NEGATIF - “Susahlah…” demikian kata kita yang suka membuat anggapan awal. Apa yang pelik, kata-kata itu diucapkan sebelum sesuatu kerja itu dilakukan. Bagaimana kita tahu susah atau senangnya melakukan sesuatu pekerjaan itu tanpa dilakukan dahulu??? Jangan terlalu cepat berputus asa atau cepat mempunyai tanggapan negatif yang boleh merugikan diri kita. Jika mulut dan hati cepat mengatakan begitu, fikiran kita pula mengakuinya maka fizikal kita sudah pasti tidak mahu memulakan langkah pertama dan langkah-langkah seterusnya. Akhirnya kehidupan kita dicorakkan dengan segala bentuk.

emmm.... kesimpulannya,, jom kita sama2 berubah untuk mencapai kejayaan... kejayaan bukan sesuatu yg mudah.... kejayaan memerlukan pengorbanan dari segi kewangan, masa dan usaha!!!
sampai sini saja post aku pada kali ni... harap kita sama2 berubah!!! assalamualaikum...








Saturday, 26 January 2013

Berani Gagal

Send me One Million FREE Guaranteed Visitors

Gagal bukan bererti kita kalah
Gagal bukan bererti kita bodoh
Gagal bukan bererti kita tidak mencapai apa apa
Gagal bukan bererti kita tidak boleh dan tidak mampu
Kegagalan bermakna kita telah mempelajari sesuatu dan
Mampu melangkah lebih jauh................
Kegagalan juga menjadikan kita bertambah kuat untuk menghadapi
Berbagai rintangan yang bakal mendatang

Jangan merasa kita telah tua kita hanya di lahir kan lebih awal
Hidup kita hanya sekali.....sekali gagal tak bermakna akan terus gagal
Jangan merasa kita tidak mampu ,perasaan tak mampu hanya membuat
Kita kecundang dan akan terus gagal

Jangan lah merasa takut kita harus berani berkorban
Sekali gagal bukan bermakna akan terus gagal
Gagal seribu kali tentu ada hikmah nya

Berani gagal pantang berundur
Terus kan perjuangan jangan takut gagal

Jangan merasa kita tak mampu tak mampu hanya menjadi kan kita kaku
Jangan jadi seperti tawanan rasa malas dan takut gagal

Mula kan langkah ....atur kan gerak langkap
Sederap langkah menuju kejayaan
Buang kan perasaan takut untuk gagal
Gagal itu sebenar nya ada lah kejayaan yang tertinggal

Jangan takut gagal sebelum mencuba
Jangan takut jatuh sebelum melangkah
Kejayaan ada lah milik orang yang berani mencuba